Blesk.cz

|
Rilu, já myslel že nejvyšší je Musala, třeba se pletu.
Buď to pochivka.bg alebo mne sa v poslednej dobe zadarilo nájsť fajné ubytko cez airbnb.
ja hledam na bookingu a pochivka.bg nebo почивка.bg
Ahoj, prosím, máte někdo typ na ubytování v soukromí v Sozopolu?? Nechceme s cestovkou, zkouším tuto cestu.S klimatizací, to je naše jediná podmínka.
Děkuji za každou zprávu. Lenka
Nejkrásnější je hned po ránu (do cca 7:00), domorodci se teprve probouzejí a jsou schopni Vás i pozdravit, uličky jsou zatím prázdné a ranní Slunce nemá pro focení chybu. Turistická vlna tsunami začíná okolo 8:00 a trvá až do 21 hodin, až po 21 hodině začíná být městečko opět zajímavé, nejen pro focení, ale i pro rozhovory s restauratéry, kteří mají už po šichtě a rádi s Vámi zhodnotí právě uplynulý den.
Hora je Musala, v pohoří Rila.
Jinak souhlas, Bulharsko je hodně hornaté, akorát si to mnoho lidí neuvědomí, když k moře jede severní nebo jižní rovinou.
BG hory jsou krásné, dost připomínají Tatry (i když jsou ještě větší). Já osobně bych se chtěl podívat do Rodop, a vidět ještě zbytky toho, jak tam lidé žili po staletí, náhorní pastviny, pasáčci koz a ovcí, dřevené domečky, uvntř zdobené barevnými čergami... Snad někdy.
Jen male upozorneni, Bulharsko ma obrovske a nadherne hory pres pul uzemi, z toho maji nejvyssi horu na Balkane, Rilu, nejvyssi bod bez par metru 3 000, to u nas neni
Jasně, že Nesebr je dražší, ale pokud hledáš podle jídelníčků, dá se tam najíst v pohodě a levněji,než na Slunečném pobřeží v centru...tak jsme to v loni aspoň srovnali. Zítra letíme zase, tak uvidíme...Akorát budeme víc v centru, takže do Starého Nesebru to bude pěkně daleko. Tak pak písnu, jak...
samozrejme, nemyslel som ale ani tak cenu nejakeho pobytu, ale skor ceny jedla, pitia a trochu aj spolocenskeho zivota v lokalite, tak aby sa trochu sklbila dohromady aj krasa (z historickeho hladiska brana) strediska, aj prijatelne ceny v nom.
Pro Bianku:
když jsem si četla tenhle názor, přišel mi zbytečný. Přitom každý kout světa je úplně jiný a krásný..... Voda málo slaná- tak ji nepij, sakra. Tržiště-vždyť to je všude... Oni jsou ale svý...Žádný Vietnamec.. A nakonec, před 25 lety to bylo stejné všude, nic se nezměnilo. Jen jsme jezdili pod stany a autobusem..Jaká radost.Někdy i 2x za sezonu a po celém Bulharsku, pokud jsme nejeli do Ruska....Samozřejmě...Pokud chceš vodu slanou, tak jeď na Korfu, Jónské moře slané je dost, příroda nádherná, památky také...Nesebr je nádherný na památky , je to jiná historie, Sozopol zase něco jiné.. Pokud se chceš potápět jeď do Chorvatska,a neřeš to... Pokud pyramidy tak Egypt, ty nenajdeš nikde a také nesrovnáváš... Vždy je to kus kultury...
A Fery10, cenu neřeš, protože historie nejde zaplatit,příští rok můžeš třeba litovat, že ses tam nevydal...